Spoorkranen zijn spoorgebonden hijskranen die worden ingezet voor het leggen van wissels en andere hijsklussen in het spoor.

Spoorkranen Gottwald GS25.04T

De Gottwald spoorkranen zijn hoofdzakelijk als duo aan het werk. De kranen kunnen met gestreken giek onder de bovenleiding werken en zijn daarom uitermate geschikt voor het hijsen van wissels en wisseldelen. De spoorkranen kunnen heel eenvoudig al rijdend lasten verplaatsen en zo nodig tussen de kranen door draaien.

Kraan op lorries

Een kraan op lorries (KROL) kan zowel over de weg als over het spoor rijden. Bij het rijden over het spoor wordt de kraan geleid door zijn lorries. De KROL wordt ingezet voor allerlei werkzaamheden in het spoor. Bijvoorbeeld voor graafwerkzaamheden in of langs de ballast, het steken van dwarsliggers, het maken van een inbouwgat van bijv. de kettinghor, het leggen van overwegplaten en het zetten van perronwanden. Een KROL kan met diverse hulpstukken worden uitgerust, zoals een stopunit, een borstelbak en verschillende maten knijpbakken.

Grootste en meest geavanceerde machinepark

Gaat jouw hart hier sneller van kloppen?

Cookiebeleid

Strukton maakt gebruik van cookies om de browse-ervaring te verbeteren. Door deze website te blijven gebruiken, ga je hiermee akkoord. Lees hier meer.