Bovenleidingsmaterieel

Het bovenleidingsmaterieel wordt ingezet voor de aanleg, vernieuwing en het onderhoud van bovenleidingssystemen.
Het bovenleidingsmaterieel wordt ingezet voor de aanleg, vernieuwing en het onderhoud van bovenleidingssystemen. Naast het traditionele bovenleidingsmaterieel beschikt Strukton Rail over een aantal innovatieve machines, zoals de bovenleidingvernieuwingstrein Gemma en de hefbordesauto HBA XL.

Bovenleidingvernieuwingstrein Gemma

De bovenleidingvernieuwingsstrein Gemma is geschikt voor het vervangen en de nieuwbouw van bovenleiding. Bij vernieuwing kan de Gemma in één trek de rijdraad vervangen. Bij nieuwbouw van 16/25 kV bovenleidingsystemen trekt de Gemma de draagkabel en de rijdraad in één keer. Ook de feederleiding en de aardkabel kunnen, afhankelijk van de afstand hart spoor en de paal, in één keer worden getrokken. Het werken met de geavanceerde bovenleidingstrein Gemma gaat twee keer zo snel als met de traditionele methode.

Automontagewagen VRB 17 KL

De automontagewagens van het type VRB 17 KL worden ingezet voor reparatie en onderhoud aan de bovenleiding. De wagens zijn uitgerust met twee bordessen; één groot bordes dat alleen verticaal omhoog kan en één klein bordes. Het kleine bordes zit voor op de wagen, kan tot een werkhoogte van 8,2 meter komen en tot 2,6 meter buiten het spoor verschuiven.
De automontagewagen heeft een werkplaats die de mogelijkheid biedt om twee passagiers mee te nemen.

Stormobil LRB

De Stormobilen zijn speciaal gebouwd voor het werken aan de draagconstructie van de bovenleiding. Ze worden tevens ingezet voor reparatie en onderhoud aan de bovenleiding. De auto's zijn uitgerust met een hoogwerker en een draadlifter. Onder de laadvloer van een Stormobil zijn een aantal kasten aangebracht voor het opbergen van materiaal en gereedschap.

Hefbordeswagen HBW 8 / 9 / 12

De hefbordeswagen HBW 8 / 9 / 12 wordt ingezet voor de nieuwbouw van bovenleiding en is een railgebonden voertuig dat is voorzien van twee vaste hefbordessen en één klein hefbordes. De hefbordeswagen heeft een autolaadkraan op één van de kopkanten staan die tot aan het kleine bordes kan komen. Op één van de hefbordeswagens is een constructie gebouwd die het mogelijk maakt om de railing van de vaste bordessen vanaf de laadvloer omhoog te zetten.

Mobiele hijskraan RT 16-14

De mobiele hijskraan Liebherr RT 16-14 is uitgerust met een rupsonderstel en een driedelige, hydraulische, telescoperende giek. De hijskraan is voornamelijk ontworpen om in het spoor vanaf platte wagons te werken. Hierbij kan de kraan eenvoudig naar zijn last toe rijden om daarna het geheel snel langs de baan te verplaatsen. De mobiele hijskraan is uitgerust met een lastmomentbeveiliging, met diverse tabellen, voor het werken in verkanting. De kraan is tevens uitgerust met een sectorbeveiliging. Indien nodig kan de kraan door middel van twee speciale oprijbruggen van zijn eigen wagon aan de zijkant afrijden.
 

Grootste en meest geavanceerde machinepark

Gaat jouw hart hier sneller van kloppen?

Cookiebeleid

Strukton maakt gebruik van cookies om de browse-ervaring te verbeteren. Door deze website te blijven gebruiken, ga je hiermee akkoord. Lees hier meer.