Camera's zien meer dan mensenogen

Beginnende afwijkingen in het spoor herkennen met automatische beeldherkenning in plaats van met mensenogen. Dat doet onze Video Track Inspector.

Defecten op het spoor; ze leiden niet alleen tot vertraging, maar ook tot geïrriteerde reizigers. Onderhoud is dan ook van groot belang voor een goed functionerend spoornetwerk. De Video (of Digital) Track Inspector speelt daarin een belangrijke rol. Het vervangt traditionele inspecties van objecten door video data-analyse in samenspel met kunstmatige intelligentie, algoritmes en domeinkennis.

Sensoren en camera's zien meer dan mensenogen

Met de Video Track Inspector rijden treinen vol sensoren en camera's over het spoor. Zij inspecteren wissels, rails én bovenleiding. Het systeem waarin de beelden worden verzameld en verwerkt, spoort automatisch beelden op waarop een afwijking of defect te zien is. Denk aan ontbrekende isolatie bij een lasverbinding tussen de rails (de ES-las). Het algoritme geeft vervolgens aan of direct of toekomstig onderhoud nodig is. Met behulp van de domeinkennis van een onderhoudsengineer leert de Video Track Inspector de levensduur van objecten steeds beter voorspellen.

 

"De Video Track Inspector levert een flinke kostenbesparing op, tot soms twintig procent"

Sneller, veiliger en goedkoper inspecteren

In Nederland liggen ruim zestigduizend ES-lassen in het spoor. Een defect veroorzaakt al snel een sein- en wisselstoring. De Video Track Inspector maakt het makkelijker, veiliger en sneller om deze objecten continu te inspecteren. Een mensenoog ziet immers niet alles. De meettreinen rijden tussen de bestaande dienstregeling door. Het spoor buitendienst stellen is daardoor niet meer nodig. De Video Track Inspector levert daardoor een flinke kostenbesparing op, tot soms twintig procent.

Extra service van het Control Center

De Video Track Inspector is aangesloten op ons Control Center. Van het Control Center krijg je op basis van de verzamelde data onmiddellijk een analyse waarmee je een onderhoudsteam gericht op pad kunt sturen om het defect op te lossen. Want: een storing voorkomen is beter dan een storing verhelpen.

 
Neem contact op met onze expert

Joost vertelt je graag over de mogelijkheden van de Video Track Inspector

Cookiebeleid

Strukton maakt gebruik van cookies om de browse-ervaring te verbeteren. Door deze website te blijven gebruiken, ga je hiermee akkoord. Lees hier meer.