Betere beschikbaarheid van jouw spoornetwerk

Als spoorbeheerder wil je een betrouwbaar en beschikbaar netwerk. Wij garanderen dat dankzij inzet van slimme technieken en opgebouwde ervaring.

Veel mensen en bedrijven zijn dagelijks afhankelijk van een goed functionerend spoor. Reizigers rekenen erop dat ze zonder vertraging en volgens dienstregeling op hun bestemming komen. Vrachtvervoerders willen kunnen vertrouwen op een tijdige levering van hun goederen over de rails. Kortom, als spoorbeheerder wil je dat het spoor continu beschikbaar is. Strukton Rail beschikt hiervoor over de ideale mix van techniek, kennis en ervaring. In de gebieden die wij in onderhoud hebben, is het spoor daardoor voor maar liefst 99,8% beschikbaar. Dat doen we bovendien tegen lagere beheerskosten.

Onderhoud voorspellen

In Nederland hebben we mede dankzij de geprivatiseerde spoormarkt veel kennis en ervaring opgebouwd om de beschikbaarheid van het spoor zoveel mogelijk te garanderen. Zo ontwikkelden we diverse slimme oplossingen die storingen voorkomen en onderhoud tijdig voorspellen. Mooie voorbeelden daarvan zijn ons wisselmonitoringssysteem POSS en de Train Bound Inspection. Daarmee vergaren we veel data over ondere andere de staat van de wissels. Deze data verwerken we in algoritmes, waardoor we van tevoren al kunnen zien welke wissels onderhoud nodig hebben. In plaats van te reageren op storingen, kunnen we deze hiermee voorkomen. Dat verbetert natuurlijk de beschikbaarheid van het spoor.

Samen met onze Australische partner Willow Rail werken we aan het ultieme doel: een volledig storingsvrij netwerk. Dankzij scenarioplanning kunnen we samen met onze opdrachtgevers het onderhoud nog beter voorspellen en plannen. Naast een volledig beschikbaar netwerk leidt dat tot lagere onderhoudskosten.

Kortere buitendienststellingen

Onderhoudswerkzaamheden blijven altijd nodig. In die periode is het spoor vaak tijdelijk niet beschikbaar. Wij ontwikkelen methodes en technieken om buitendienststellingen korter te laten duren. De ZKL 3000 RC is daar een voorbeeld van. Ook doen wij innovaties om onderhoud eenvoudiger in te plannen en zoveel mogelijk binnen de gewone dienstregeling uit te voeren. Zo werken wij binnen het Shift2Rail innovatieprogramma aan een rechtstreekse koppeling tussen de meettrein en de stopmachine. Met de data uit de meettrein weet de stopmachine zonder menselijke tussenkomst precies wat, waar en hoeveel hij moet stoppen. Dat scheelt tijd en maakt het mogelijk tussen de treinenloop door te stoppen. 

Neem contact op met onze specialist

Luc vertelt je graag alles over het optimaal beschikbaar houden van jouw spoorverbinding

Betere beschikbaarheid voor Docklands Lightrail

Lees hier hoe we voor Docklands Lightrail hebben gezorgd voor een betere beschikbaarheid.

Cookiebeleid

Strukton maakt gebruik van cookies om de browse-ervaring te verbeteren. Door deze website te blijven gebruiken, ga je hiermee akkoord. Lees hier meer.